PIONIER VAN DE ELEKTRISCHE VERWARMING

MET ACCUMULATIE

Designed and made in Belgium since 1961 

CONTACT

F R

Home

Producten

Concept

          

Ventilatie

 

De analyse van de resultaten van de thermische studie van een woning conform aan de meest recente regelgevingen voor de energieprestatie van gebouwen toont aan dat de warmteverliezen naar buiten toe ( via daken, buitenmuren, vloer, ramen) zeer klein zijn geworden en dat de vernieuwing van de  lucht een essentieel deel is van het verbruik van de verwarming.

Bijvoorbeeld: als de buitentemperatuur gelijk is aan 0c en de vernieuwing van de lucht van een woning bedraagt 250m/u moet deze hoeveelheid lucht opgewarmd worden van 0C tot 20C waarna zij weer naar buiten gebracht wordt. Dit betekend een energieverspilling  voor een gemiddelde woning tot 40% van het verbruik voor de verwarming  en tot 50% voor appartementen.

De oplossing bestaat erin een luchttoevoer met buizen te voorzien in de lokalen zoals de woonkamer, eetkamer en de kamers ( ref 4 op schema ) en een luchtafvoer voor de lucht weggezogen in de keuken, de WC,de douche en de badkamer(ref 5 ).
Met deze voorwaarden kan men, juist voor de uitgang van de ontrokken lucht naar buiten een energierecuperator ( ref 1 ) installeren.

Deze warmtewisselaar brengt de warmte, aanwezig in de ontrokken lucht, weer in de woning via de lucht van het toevoer circuit. De nieuwe recuperatoren zorgen voor een rendement die kan oplopen tot 90% en verzekeren dus besparingen gedurende het hele jaar.
 

 

 

Deze warmtewisselaar is voorzien van een bypass die vermijd dat, in de zomer, de warmte van de  onttrokken lucht zou de woning nog meer opwarmen.

 

De investering in dit ventilatie systeem "Dubbel Flux met warmtewisselaar", is snel teruggewonnen via de besparingen die op zijn minst een derde bedragen van het jaarlijks verbruik voor de verwarming van uw woning.

 

 

 

Twijfel niet om ons te contacteren voor meer informatie

op 064 6711 11